maandag 28 april 2008

telegraaf: TINEKE KLAAGT MIES AAN

Amsterdam -28 april 2008-
van onze verslaggever Mieneke Meij

TINEKE KLAAGT MIES AAN

De populaire voormalig TROS omroepster Tineke Verburg klaagt kijkcijfer-kanon Mies Bouman aan. Naar het schijnt heeft Mevrouw Bouman haar gisteravond bedreigd en mishandeld met een nog onbekend spelbord. Geschrokken door haar verwondingen en met gescheurde kleding liep de oud-tros-aktua -ster over straat. Drie Turkse mannen brachten haar naar een politiebureau waar ze door de dienst slachtofferhulp werd geholpen. De echtgenotes van deze mannen waren gekleed in Boerka en namen bij de aanblik van Tineke's verwondingen de benen.


De politie is opzoek naar deze drie gesluierde vrouwen. Waarschijnlijk zijn zij getuigen geweest van de mishandeling.




Tineke Verburg, ondermeer bekend TROS-triviant, is opgenomen in het ziekenhuis. Ze is buiten levensgevaar. De roddel ging dat zij haar comeback wilde maken op tv.
Tineke Verburg werd geboren in Utrecht als jongste van zes kinderen. Na de middelbare school werkte ze enkele jaren in de reclame- en reiswereld. In 1979 werd Tineke Verburg omroepster bij de TROS. Na enkele jaren begon ze ook met het presenteren van programma's. Haar eerste programma was "TROS Aktua". Al snel kreeg ze de bijnaam Trui vanwege de handgebreide truien die ze droeg. Later presenteerde ze programma's als "TROS Triviant", "Aktua Medisch" en Tien voor Taal. In 20011 vertrok ze bij de TROS. In 2004 begon ze bij RTL5 met het presenteren van "Nederland in Bedrijf". Dit was geen succes. Men kon haar de laatste jaren veel zien in de omroepsters-kantine. Ze liep vaak met het spel 'triviant' onder haar arm te leuren.
Tineke is al vaker slachtoffer geweest van geweld.

Tineke Verburg had een 'legendarische actie' toen ze werd verlaten door sportpresentator Jos Kuyer. Tineke werd zó boos toen ze vernam dat Jos een verhouding was begonnen met kunstenares Patty Harpenau dat ze alle dure maatpakken van Jos verknipte. Ook de knoopjes van zijn overhemden moesten het ontgelden. De hele handel werd vervolgens verstuurd naar Jos met het begeleidende briefje: Als ze dan toch zo goed kan naaien…
De altijd vrolijk en oprechte Mies Bouman heeft vernomen dat ze is aangeklaagd maar was niet bereikbaar voor commentaar. Ze heeft zich teruggetrokken in haar aanleunvilla en kreeg bezoek van haar advocaat.

2 opmerkingen:

Lenny K. zei

Ik getuig wel. Ze struikelde zelf van het trapje, toch?

Lenny K. zei

Gewoon even tot 10 tellen Mies...